Ruimte voor eigen werk in het SongLab

Dat onze studenten mooi en authentiek eigen werk maken was tijdens de show in Odeon al te horen en te zien. Bij zowel het publiek en de studenten smaakte dit naar meer. Bovendien is er nog meer eigen werk dat het podium nog niet heeft bereikt maar zeker de moeite waar is om gehoord te worden.

Nieuw project SongLab

Speciaal voor het ondersteunen van het maken van eigen werk hebben we een project opgezet onder de naam SongLab. Met financiële steun van het Fonds Amateurkunsten, Stichting STANZ uit Zwolle, de vrienden van Raakvlak en hopelijk ook het Prins Bernhard Cultuurfonds kunnen we daarmee eind september van start gaan.

Onder leiding van coach Piet Hein Appelo gaan studenten aan de slag met het uitwerken van hun eigen nummers. Zij werken zowel groepsgewijs als één op één aan eigen stukken, krijgen theoretische ondersteuning en werken met praktische opdrachten aan vaardigheden die van belang zijn bij het schrijven van muziek. Gedurende het jaar kan de groep een masterclass aanvragen van een expert op een specifiek thema.

Een optreden met de songwriters ligt in het verschiet, dus hou onze nieuwsbrief of online agenda in de gaten!