Zo werkt het

Wil je graag spelen of zingen in een band en heb je daar wat extra hulp bij nodig? Dan zijn de projecten van Raakvlak misschien iets voor jou.  Aanmelden kan via deze link.

1
Fase 1
Kennismaken

We onderzoeken samen wat je wilt en kunt. Eerst krijg je een gesprek. Dan maak je thuis een opname van jezelf waarin we kunnen horen hoe je speelt of zingt. Daarna kun je worden uitgenodigd voor een meespeeldag.

aanmelden

Fase 1
2
Fase 2
Meedoen bij Raakvlak

Bij Raakvlak maak je muziek omdat je het leuk vindt, omdat je iets wilt leren en anderen wilt leren kennen.

Dat doen we in groepen. Wanneer je meedoet in een van de bands kan het soms handig zijn om ook wat individuele lessen te volgen. Ook dat kan bij ons.

Dit zijn voorbeelden van projecten bij Raakvlak. We informeren je na je aanmelding welk project wanneer start.

  • Spelen in een band: je wordt onderdeel van een band die één keer in de veertien dagen op zaterdag oefent onder leiding van een coach. Ook optredens horen hierbij, bijvoorbeeld in de show Raakvlak Live of op andere podia in de regio Zwolle
  • Workshops: ga aan de slag met muzikale thema’s, zoals songwriting en podiumpresentatie.
  • Open Muziekinloop: samen spelen onder leiding van een coach (staat open voor alle deelnemers). Daar mag je per keer naar toe. Ook is er geen vast repertoire, je kunt hier allerlei muzikale stijlen uitproberen.

Fase 2
3
Fase 3
Op weg naar zelfstandigheid

Meedoen bij Raakvlak betekent ook leren en je eigen muzikale draai vinden. Wanneer je al wat langer meedoet zul je merken dat je steeds meer zelfvertrouwen krijgt. Misschien vind je het zelfs wel heel leuk om anderen op weg te helpen, en ga je bij ons aan de slag als vrijwilliger.

Bij Raakvlak is er volop plaats voor ervaringsdeskundigen. Je speelt mee in onze bands en in de muziekinloop en helpt de coach bij het begeleiden van nieuwe deelnemers.

Ook hebben we een band voor ervaren deelnemers. Daarin leer je hoe je zelfstandig in een band werkt.

Fase 3
4
Fase 4
Het podium op, de wereld in!

Al tijdens het spelen in een band kun je optreden. Je leert ook tijdens workshops allerlei dingen daarover, zoals hoe je op het podium staat.

Hoe ga je dat straks doen na Raakvlak? Hoe ga jij verder met muziek? Wij denken graag met je mee en geven je de kans om volop mee te doen aan optredens. Zodat je niet zomaar weg gaat maar weet wat je wilt en hoe je dat aan gaat pakken. Dan pas zwaaien wij je uit.

Fase 4
‘Dat Raakvlak het heeft aangedurfd om ons die zaal te geven en ons dat concert te laten doen, heeft mij heel veel vertrouwen gegeven. Oh, ze geloven in mij.’
  • Miriam, oud student zang ·
‘Ik hoor vaak dat ik mooi kan zingen en doe niets liever, maar ik kon de juiste weg niet vinden.’
  • Anouk, student zang ·
‘Het was spannend om mijn stem te gebruiken en mezelf te laten horen, maar het was niet spannend om met de mensen van Raakvlak te zijn’
  • Miriam, oud student zang ·
‘Wat spannend was, was om mijn stem te gebruiken en mijzelf te laten horen, maar het was niet spannend om met de mensen van Raakvlak te zijn.’
  • Miriam, oud student zang ·
‘Mensen zeggen van ja leuk wat je doet Willem, maar zover ben ik nog niet. Wat die mensen niet weten is, in het begin was ik ook nog niet zo ver. Maar door Raakvlak ben ik wel zo ver gekomen.’
  • Willem, student gitaar en zang ·
‘In Raakvlak leer je jezelf ontwikkelen. Dat biedt voor mij heel veel kansen. Kansen op persoonlijke groei.’
  • Willem, student gitaar en zang ·