Meedoen

Wil je graag ‘gewoon’ meedoen met een band of een theatergroep maar vind je dat lastig? Dan is Raakvlak misschien iets voor jou. We helpen je graag je talent verder te ontdekken en te ontwikkelen.

Vertel het ons en we maken samen een route die bij jou past. Je meldt je aan via deze link. Daarna kan ook jouw talentroute beginnen.

1
Fase 1
Kennismaken en traject uitstippelen

We onderzoeken samen hoe jouw Talentroute bij Raakvlak Academie eruit ziet. Jouw trajectbegeleider is hier van het begin af aan bij betrokken. Hij of zij houdt de hele periode bij Raakvlak contact met jou en vult samen met jou de activiteiten voor jouw traject in.

Aan het eind van fase 1 weet je wanneer je kunt beginnen en welke activiteiten je gaat doen.

aanmelden

Fase 1
2
Fase 2
Spelen en leren

Nu kun je aan de slag! Tijdens de kennismaking bespreken we ook of en wanneer je in kunt stromen in een band of theatergroep.

Dit zijn de activiteiten die we aanbieden voor muziek:

 • Skills-coaching: de kneepjes van het vak leren van een ervaren muzikant
  Band: samenspelen in de huisband Raak*
 • Optreden: optredens in de jaarlijkse show Raakvlak Live en eventueel door het jaar heen op podia in de regio Zwolle**
 • Workshops: kennismaken met muzikale thema’s
 • Modules: meer leren over en oefenen met muzikale thema’s.

Dit zijn de activiteiten die we aanbieden voor theater:

 • Theatergroep: De theaterroute is een groepsroute. Je gaat samen met anderen improviseren, oefenen, spelen!
 • Voorstelling: Jullie maken samen een voorstelling die aan het eind van de theaterroute wordt gespeeld voor publiek.
Fase 2
3
Fase 3
Op weg naar zelfstandigheid

Na de tweede fase, waarin je van alles geleerd en ontdekt hebt, wordt het ook tijd om te kijken hoe en wanneer je zelfstandig verder gaat.

Voor theater stopt de route na de voorstelling. Wel kijken we met jou hoe en waar je verder kunt gaan buiten Raakvlak: fase 4 gaat dan in.

Wie in een band meespeelt, kan nog een jaar doorgaan. In  fase 3 leer je om meer zelfstandig (in een band) te spelen.

De onderdelen die we in deze fase aanbieden zijn:

 • Masterclasses: professionals uit het muziekvak leren je meer over muzikale thema’s die je helpen zelfstandig(er) te worden als muzikant.
 • Band: met studenten die fase 2 leer je zelfstandig(er) te spelen in en met een band.
Fase 3
4
Fase 4
Uitstromen

We helpen je graag verder – daarom is het ook belangrijk alvast na te denken over de tijd ná Raakvlak. Want hoe ga jij verder met muziek? Je trajectbegeleider, de skillscoaches en bandcoaches denken met je mee. Zodat je niet zomaar weg gaat maar weet wat je wilt en hoe je dat aan gaat pakken. Dan pas zwaaien wij je uit.

Fase 4
‘Uit mezelf zou ik niet zo snel naar festivals en dergelijke dingen gaan, maar doordat je het achter de schermen soms meemaakt vind je het minder eng. Dus voor mij heeft het wel genoeg zelfvertrouwen gegeven om bijvoorbeeld wat meer de menigtes op te zoeken. Raakvlak kan mensen echt verder op weg helpen.’
 • Willem, student gitaar en zang ·
‘Ik merk gewoon dat ik me zekerder voel op het podium. Mensen die mij vroeger gepest hebben herkennen mij niet eens meer. Ik sta steviger in mijn schoenen op het podium door Raakvlak, ik bedoel, ze kunnen me niets meer maken.’
 • Anouk, student zang ·
‘Ik heb geleerd vertrouwen te krijgen, in anderen en mezelf. Ik voelde me sinds dat optreden voor het eerst gezien en gehoord’
 • Miriam, oud student zang ·
‘Ik hoor vaak dat ik mooi kan zingen en doe niets liever, maar ik kon de juiste weg niet vinden.’
 • Anouk, student zang ·
‘Mensen zeggen van ja leuk wat je doet Willem, maar zover ben ik nog niet. Wat die mensen niet weten is, in het begin was ik ook nog niet zo ver. Maar door Raakvlak ben ik wel zo ver gekomen.’
 • Willem, student gitaar en zang ·
‘Wat spannend was, was om mijn stem te gebruiken en mijzelf te laten horen, maar het was niet spannend om met de mensen van Raakvlak te zijn.’
 • Miriam, oud student zang ·