Sponsor aan het woord

“Wat mensen niet van mij verwachten is dat ik heel lang op dammen heb gezeten”

In een serie interviews laten we onze sponsoren aan het woord. Wij zijn ontzettend blij met alle steun die we jaarlijks ontvangen en noemen iedere sponsor dan ook #SuperSponsor. Deze keer gaan we in gesprek met marketingstrateeg en businesscoach Nico de Jong.

Als je Nico ontmoet, dan verschijnt er automatisch een glimlach op je gezicht. Helemaal als hij vertelt dat hij vroeger heel lang op dammen heeft gezeten: “Ik was zelfs derde van Nederland met dammen in teams! Dammen heeft mij heel goed geleerd hoe ik strategisch kan denken. Tien zetten vooruit, verschillende scenario’s, plannen en improviseren.” Dit verwacht je niet als je deze enthousiaste Zwollenaar ziet. Vol energie, met een luisterend oor en af en toe een flauwe grap. Dat is Nico in een notendop. Naast zijn enthousiasme over dammen, krijgt hij enorm veel energie van mensen helpen. En dat is precies wat hij op vrijwillige basis doet bij de Raakvlak Academie als marketingstrateeg. De wereld een beetje mooier maken en mensen helpen die het nodig hebben.

Geboren en getogen in Friesland, maar nu al vele jaren woonachtig in Zwolle. Nico, met zijn 38 jaar, is eigenaar van Onwijs Marketing en zoals hij het zelf omschrijft “marketingstrateeg, pragmaticus en man met een plan…”. En hij zit zeker boordevol plannen, zowel zakelijk als privé. Een tipje van de sluier: hij en zijn vriendin bouwen momenteel een bus om tot camper! Samen met hun vogel Diago genieten ze van het leven. En daarnaast houdt hij enorm veel van sporten, bordspellen, vakantie vieren en filosoferen over het leven.

Wat moet je écht weten over Nico?

✅ Hij krijgt energie van stomme grappen maken

✅ Zijn hobby is werken “grapje hoor”

✅ Stoplichtraces vindt hij leuk, maar niet als zijn vriendin naast hem zit 😉

✅ Nico heeft een echte winnaarsmentaliteit

✅ Mensen helpen, vooral zó dat ze een openbaring hebben, maakt hem blij

✅ Motorrijden is zijn hobby, maar zijn motor is gestolen

✅ Samen met andere mensen maakt hij de wereld een stukje mooier

Waarom help je de Raakvlak Academie?

Op de Beursvloer in Zwolle kwamen ze voor het eerst met elkaar in contact: Annemiek van Bussel (artistiek leider bij Raakvlak) en Nico. En er was meteen een klik. Nico heeft de Raakvlak Academie geholpen met het plaatsen van een stip op de horizon: waar wil de organisatie naartoe? “Nico heeft ons ontzettend goed de juiste richting gegeven”, aldus Annemiek. De Raakvlak Academie wil op termijn een organisatie zijn die voor haar inkomsten niet afhankelijk is van anderen. “Met zijn kennis, kunde en enthousiasme zijn we gestart met het vergroten van de naamsbekendheid en een toename van het aantal studenten. Binnen een jaar hebben we dit al gerealiseerd! En we zagen ook nog eens een toename in het aantal donateurs en sponsoren.”

Nico wil graag iets moois doen voor zijn medemens. “Het is fijn om mijn kennis in te zetten zodat de Raakvlak Academie studenten beter kan helpen.” Annemiek: “Hij kan helpen om meer studenten en sponsoren aan te trekken zodat mensen waar het om gaat ook een plekje in de maatschappij krijgen.”

Nico vervolgt: “Vroeger ben ik veel gepest, maar met hulp van mensen uit mijn omgeving ben ik daar bovenop gekomen. Bij de Raakvlak Academie komen ook mensen die beschadigd zijn en soms tussen wal en schip vallen”, vervolgt hij. Niet iedereen kan zichzelf redden. Mijn kennis en expertise zit op marketinggebied, niet in de hulpverlening. En door de Raakvlak Academie te helpen met mijn marketingkennis, kunnen zij zoveel mogelijk deelnemers helpen. “Er is al genoeg haat en nijd in de wereld, dus laten we elkaar helpen en weer met elkaar verbinden.”

Wat wil je de lezer nog meer meegeven?

“Wat ik vaak zie is dat samenwerkingen geforceerd opgezet worden, of dat er een transactie aan ten grondslag moet liggen. Als je iets geeft aan een goed doel, geef dat dan gewoon. Er hoeft niet altijd iets tegenover te staan (mag wel overigens…). Doe dit dan ook voor langere tijd. Bedrijven vinden het vaak al lastig genoeg om een strategie te implementeren. Laat staan hoe lastig dit moet zijn voor een goed doel.

Ik help en adviseer, in dit geval de Raakvlak Academie, dan ook liever voor een langere tijd dan dat ik alleen maar één keer een inspiratiesessie geef. Inmiddels ben ik al twee jaar bij Raakvlak aangesloten. Zij waarderen mijn advies. Ook is het belangrijk om credits te krijgen, ze snappen dat dit een wisselwerking is. Het is een relatie waar je in zit.

Als laatste wil ik graag nog meegeven dat je intenties oprecht moeten zijn. Je moet echt menen wat je doet. Een pure, oprechte samenwerking is belangrijk. Het gaat niet alleen om financiën, maar ook om emotie!”

Ook een keer proberen?

Bij de Raakvlak Academie zijn we altijd op zoek naar organisaties die hun bijdrage willen leveren aan onze studenten en daarmee een mooiere wereld. Zou je het een keer willen proberen of heb je een concreet idee hoe je ons kunt helpen? Laat het ons dan weten via info@raakvlakacademie.nl t.a.v. Annemiek van Bussel.