I’ve got an open door - It didn’t get there by itself

‘Music was my first love and it will be my last’

Wat betekent muziek voor jou?

Als klein meisje zat ik al op de achterbank met mijn walkman op mee te zingen met Kinderen voor Kinderen en Kate Bush. Muziek heeft me mijn puberteit door geholpen, keihard meezingend op mijn slaapkamer (met de deur dicht 😉 ) met Ilse de Lange en Anouk. Muziek gaf me zelfvertrouwen toen bleek dat anderen mijn zang konden waarderen en dat ik aanleg had voor meerstemmig zingen.

Muziek weerspiegelt alles wat er in mij omgaat. Als ik een liedje hoor dat me raakt, voel ik me even minder alleen omdat de schrijver van het nummer blijkbaar ook voelt wat ik voel. En samen muziek maken is het allermooiste wat er is!!

Waarom Raakvlak?

Omdat Raakvlak een toffe club is, met toffe mensen. En omdat de doelstelling van Raakvlak helemaal past bij wie ik ben als mens en als muziektherapeut: mensen tot bloei laten komen door middel van muziek.

Heb je een songtekst die veel voor je betekent, zoja welke?

‘I’ve got an open door

It didn’t get there by itself.’

Annie Lennox

Deze tekst betekent veel voor mij omdat het verwoordt hoe ik in het leven sta. Ik ben heel open naar anderen en kijk met een open blik naar de wereld, maar dat is niet vanzelf gegaan. Ik heb daar veel voor moeten doen, om mijn openheid en kwetsbaarheid te behouden. Veel mensen vormen een harnas door de pijn van dingen die ze hebben meegemaakt. Voor mij is de kunst van het leven om mijn pijn niet bepalend te laten zijn voor hoe ik met anderen omga en voor hoe ik naar de wereld kijk. Dat geeft ruimte voor verbinding en liefde in allerlei vormen, en maakt de lastigheden en de pijn die bij het leven horen beter te dragen.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin