Raakvlak Theater Pilot

In 2020 zijn we gestart met een pilot Theater binnen de Raakvlak Academie. Net als in 2017 waarin we een test deden met muziek-coaching, willen we nu stap voor stap een Theater-traject opzetten. Destijds werkte we toe naar een concert, nu naar een theaterproductie, onder leiding van Ilse Horstman(theatercoach en actrice). Student Miriam Wertwijn doet verslag:

“In oktober zijn we begonnen met Raakvlak Theater op een leuke locatie in de kelder van De Spiegel. Helaas kunnen we elkaar nu alleen online ontmoeten. Ik kon me van te voren niet voorstellen hoe het is om oefeningen, spelletjes en scenes te spelen via een scherm in je eigen huis. Maar dat is zeker mogelijk! 

Ilse bedenkt allerlei verschillende, soms hilarische, oefeningen. Bijvoorbeeld het spelen va het wereldkampioenschap afwassen. Of het parelsnoer: één persoon bedenkt een startzin en één persoon een eindzin. Daartussenin komen dan zinnen van anderen zodat het een kloppend verhaal wordt. 

Natuurlijk is het leuker om in het echt af te spreken, maar het is een superleuk alternatief! Zo houden we contact met elkaar en kunnen we de draad weer oppakken zodra we weer aan de slag kunnen in het theater.”