Raakvlak speelt: Verhoorde Onschuld

In 2020 is een nieuw lid van de Raakvlakfamilie geboren: de theatergroep. De eerste periode hebben ze met veel plezier gewerkt aan improvisaties. Nu is het tijd om met een voorstelling te laten zien wat zij in huis hebben.

Onder begeleiding van theatercoach Ilse Horstman zijn de studenten aan het werk gegaan met een zelf geschreven theaterstuk. En wat voor één! Het belooft een spannend stuk te worden dat gaat over vriendschap, liefde, wraak en jaloezie. Het is een verhaal met zoveel wendingen dat je niet meer weet wat de waarheid is.

Take 1: kennismaken

Voor het zover was om aan het stuk te beginnen had de groep de nodige uitdagingen door Corona. Zij noemen het zelf inmiddels ‘take 3’. De eerste take stond in het teken van kennismaken en bekend worden met theater. Oefeningen die Ilse met de studenten deed zijn opwarmers, improvisatie oefeningen en oefeningen om een karakter op te bouwen.

Take 2: Online werken

Net op het moment dat er concreet gewerkt zou gaan worden aan het stuk kwam de lockdown. Gelukkig kon er online meer dan van te voren verwacht. Vanuit eigen huis, met webcam, is er contact gebleven en genoten van dat wat theater brengt.

Take 3: de Voorstelling!

Schrijven aan een eigen stuk. Het verhaal volgt vijf personen en het startpunt is voor iedereen hetzelfde: ze zitten in een politiecel op verdenking van moord. Wat zij gemeen hebben is dat ze allemaal het slachtoffer kennen: Christine. Verder hebben ze allemaal een verschillend perspectief op wat er gebeurd is.

Nieuwsgierig? Kom kijken en reserveer nu je ticket.