Team Artwork Workshops bij Dennie Boxem

Raakvlak Academie geeft mensen een stem, ook op beeldend vlak! Op vier woensdagmiddagen in november en december werkten we in het atelier van Zwolse kunstenaar Dennie Boxem aan een Team-Artwork: een gezamenlijk schilderij waarin de verbindende veelzijdigheid van Raakvlak Academie verbeeld wordt.

Veel studenten van Raakvlak uiten zich, naast muziek, op meer kunstzinnige manieren waaronder op beeldend gebied. Mede door de huidige maatregelen ontstond het plan om andere kunstdisciplines te verkennen en te ontdekken wat er nog wél kan.

Een van de antwoorden vonden we in het samen schilderen. Onder begeleiding van Dennie Boxem gingen we aan de slag in zijn ruime atelier in Zwolle. Dennie ontwikkelde het concept Team-Artwork. Hij zette de basis op, wij vulden het samen in. Tijdens het schetsen en associëren over Raakvlak Academie, de rol van muziek, verbinding en het samen zijn, kwamen er mooie beelden los. Deze kregen een plek op het doek. Het was fijn om in deze tijd tóch samen bezig te kunnen zijn!

Tijdens het schetsen en associëren over Raakvlak Academie, de rol van muziek, verbinding en het samen zijn, kwamen er mooie beelden los.

Het Fonds Amateurkunst Zwolle waardeerde het Team-Artwork initiatief en maakte deze workshops mogelijk. Stadkamer begeleidde ons bij de subsidieaanvraag. Het Fonds Amateurkunst beschrijft prachtig hoe Raakvlak ook op deze manier mensen een stem geeft: “De commissie ziet dit project als een mooie manier voor de studenten van Raakvlak om te kunnen reflecteren op de coronacrisis en een groter podium te bieden aan hun werk dan ze gewend zijn.”

Op dit moment wordt de laatste hand aan het kunstwerk gelegd, binnenkort volgt de onthulling!

Nieuwsgierig naar het werk van Dennie Boxem? Kijk op zijn website: dennieboxem.com.