Het allerliefst schrijf ik kleine intieme songs

De muziek die me als kind aansprak blijft bij me, daar wordt vaak het zaadje geplant voor je toekomst

Heb je een citaat uit een lied dat je aanspreekt of veel voor je betekent?

Ja, eigenlijk teveel om op te noemen! Als ik er even zo snel één moet vinden kies ik iets wat me als kind aansprak want daar wordt vaak het zaadje geplant voor je toekomst. We luisterden dagelijks naar de Beatles en Queen. Deze zin vond ik zo inspirerend en herkenbaar:

“I’m just the pieces of a man I used to be, too many bitter tairs are raining down on me, I’m far away from home and I”ve been facing this alone for much too long !!

Als kind was ik erg eenzaam en depressief na een veel te late adoptie vanuit Hongarije waardoor ik me er zo mee associeerde. Die zin zing ik vaak, het komt uit ‘Too much love will kill you’van Queen. Mijn broertjes en ik hebben daarnaast ook iets met het lied Gipsy Life van The Scorpions. De zin ” Bye Bye Girl, there’s a road I gotta find, called the Gipsy Life. I miss that life, like a good old friend”
Prachtig, triest en zo waar.

Welke band of artiest inspireert jou en waarom?

Ik luister niet vaak muziek maar als ik wat luister is het vaak mijn favoriete band, momenteel de Scandinavische band KITE, een synthetisch rock band. Daar luister ik dagelijks naar (“wishfull summernight” is mijn favoriet van hun). Maar ook andere bands (vaak rock/metal) zoals Amon Amarth, System of A Down, Nirvana, Ghost of Lemora, Marylin Manson, Alice Cooper Guns N Roses, Slayer, Slipknot, Burning Witches, Joy Division, Gorgoroth , Iron Maiden etc, dus eigenlijk heel uiteenlopend, komen voor in mijn afspeellijst! Daarnaast ben ik ook heel romantisch en kan ik het dromerige van James Bay (mijn idool) Nick Cave, Red Hot Chili Peppers, The Scorpions of zelfs Top 40 waarderen.

Als je later groot bent, wat wil je dan worden?

Wat ik later wil worden : beroemd natuurlijk!
Ik ben al moeder van de mooiste jongen op aarde, ondernemer en al sinds mijn jeugd singersongwriter (piano en gitaar) ! Als kind was ik verslaafd aan klassieke muziek en zat ik uren voor de spiegel opera te zingen of stukken van klassieke grootmeesters op de piano te spelen.. ik heb mijn D diploma voor klassiek piano gehaald op mijn 17e en ben me daarna gaan richten op mijn eigen (alternatieve pop)nummers uitbrengen. Dat wil ik blijven doen! Dus nu nog een langharige gitarist of bassist en een volkswagen busje om mee te touren door Europa en ik ben happy!!

Waar kunnen we jou voor wakker maken, wat vind je echt te gek om te doen?

Mij kan je wakker maken voor letterlijk alles! Ik ben namelijk erg creatief en breed geïnteresseerd! Het liefst ben ik bezig met decoreren, dingen mooi maken en lekker koken of een spirituele picknick organiseren. Maar het allerliefst schrijf ik kleine intieme songs, die persoonlijk maar daardoor herkenbaar en hopelijk troostend en helend zijn. Door mijn nummers loopt een rode draad van het thema “alien” zijn op deze wereld. Ik denk dat veel mensen zich in mijn nummers kunnen vinden. Dat hoop ik tenminste. En daar doe ik mijn best voor.

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Na mijn diploma klassiek piano ben ik mijn eigen (alternatieve pop)nummers gaan uitbrengen. Dat wil ik blijven doen.