Zonder blue notes geen kleur

Passie voor muziek en de maatschappelijke functie zijn mijn drijfveer

Eén van de mensen achter de schermen is onze secretaris Rob van Essen. Rob is zelf actief als muzikant (je ziet hem op de foto in actie). Hij kent als organisator van IJsseljazz ook de wereld achter de optredens én is intussen alweer een paar jaar aan Raakvlak verbonden.

Wat doe jij binnen Raakvlak?

Ik heb de rol van secretaris in het bestuur op me genomen. Maar ik ben ook graag betrokken bij het echte werk in de oefenruimte en op het podium. Sinds kort coördineer ik een nieuw platform binnen Raakvlak, het Muziekhuis. Dat doe ik samen met drumcoach Jan Willem ten Brinke.

Rob, wat vind je zo mooi aan Raakvlak?

Passie voor muziek en de maatschappelijke functie zijn mijn drijfveer om onderdeel van Raakvlak te willen zijn. Zelf maak ik graag muziek met de Bellymen Bluesband.

Het is mooi te zien hoe Raakvlak Academie ook in Corona tijd een sociale functie heeft met haar studenten. Contact houden, nieuwe plannen maken, creatief online zijn. Zo ontstond tijdens corona ook het plan voor het Muziekhuis. Hier kunnen studenten terecht die uitstromen bij Raakvlak Academie maar geen plek vinden om elders verder te gaan. Wij bieden de mogelijkheid om gezamenlijk muziek te maken, eens in de twee weken, in Hedon.

Ik hoop nog jaren bij Raakvlak en het Muziekhuis betrokken te blijven. Het geeft mij enorm veel voldoening!

Share

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin